Sluisdeuren bij De Pook gerestaureerd

Na een lange periode van restauratie staan de sluisdeuren sinds juli 2021 weer op hun oude vertrouwde plaats aan het kanaal. Tijdens een feestelijke bijeenkomst aan het Kanaal Almelo – Nordhorn, aan het einde van de Gravenallee, werden naast de sluisdeuren ook een dukdalf onthuld.

In 1982 dreigden de sluisdeuren bij De Pook aan het Kanaal Almelo – Nordhorn verloren te gaan bij het verdwijnen van de sluis. Op initiatief van Stichting Stadsherstel Almelo zijn ze op de wal geplaatst en opgeknapt. Ongeveer 40 jaren later was oa het houtwerk aangetast en daarom zijn de sluisdeuren opnieuw gerestaureerd en hersteld door Alwin Bekhuis. Na een lange periode van restauratie staan de sluisdeuren sinds juli 2021 weer op hun oude vertrouwde plaats aan het kanaal.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst aan het Kanaal Almelo – Nordhorn, aan het einde van de Gravenallee, werden naast de sluisdeuren ook een dukdalf onthuld. De dukdalf kwam ook uit het kanaal Almelo – Nordhorn. Deze werd door Alwin Bekhuis lange tijd geleden gered en nu aan Almelo geschonken.

 

Overzicht projecten